Keuringsklaar maken

Keuringsklaar maken is meer dan goed voeren en er goed uit zien op de dag van de keuring.
Wij bereiden het paard voor op alle aspecten van de keuring maar ook het vertrouwen in de mens vinden wij van cruciaal belang. In het werk aan de longe leren wij de paarden al om hun lichaam op de juiste manier te gebruiken, in balans te lopen, verbinding te maken in het lichaam en de juiste ontspanning en aanspanning te vinden. Ze krijgen zelf vertrouwen en kracht en zo is ‘de volgende stap’ het zadelmak maken, vaak niet meer zo’n grote.

Wij selecteren de paarden op bovengemiddelde kwaliteit en veel potentie voor de sport. Wij nemen de tijd voor de paarden en ze krijgen veel individuele aandacht.
Hierdoor hanteren wij een maximum aantal, dus reserveer op tijd.

Wij willen ieder paard de beste versie van zichzelf laten zijn!

Wij helpen eigenaren en fokkers bij het behalen van een predicaat of goed keuringsresultaat. Wij willen dit op een manier doen die voor het paard een toegevoegde en vooral duurzame waarde heeft voor zijn of haar verdere loopbaan.
Wij vinden het heel belangrijk dat een paard blij is. Een paard wat zich goed voelt en het werken leuk vind straalt dat ook uit.

Maar spieren opbouwen kost tijd!

De paarden komen vanaf de eerste dag veel in de hand en minimaal 2x per dag uit de stal. Zo krijgen ze dagelijks beweging in de stapmolen, dit is voor de opbouw van de conditie maar ook als warming up of cooling down. Om blessures te voorkomen zorgen we voor op maat gemaakte training en voor veel afwisseling. Ook komen de paarden veel buiten in de graspaddocks of in het zand. We hebben een nauwe samenwerking met Dierfysiotherapie Fymedi om eventuele beperkingen van het paard nog sneller te verhelpen.

Jij wil toch ook het beste voor je paard?

Tijdens het klaar maken vind ik het belangrijk om transparant te blijven communiceren en regelmatige updates van de training te geven.

Met bijna 20 jaar ervaring is trainingsstal Leeflang het juiste adres voor het keuringsklaar maken van merries en hengsten voor de keuring van het KWPN, NRPS, Oldenburg stamboek en nog veel meer..

Shares
Share This